Divat,  Egészség

A gyerekkulacs nyáron is jó szolgálatot tehet

A kulacsok nem csak az iskolaidőben, de a szünetekben is fontos résztvevői lehetnek a gyerekek életének. A megfelelő hidratációra a nyári hónapokban különösen figyelni kell, ezért nem árt, ha a kicsik kellő mennyiségű folyadékkal indulnak útra. A vidám mintázatú, nem túl nagy és nehéz kulacs gyerekeknek, a kicsik igényeit figyelembe véve készül.

Mitől lesz jó minőségű egy gyerekkulacs?

Manapság a kulacsok széles választékban érhetők el, néhány kattintással akár házhoz is lehet rendelni ezeket a termékeket. A sokféle lehetőség közül a legnépszerűbbek azok, amelyek gyakorlatilag törhetetlenek, ezáltal a mindennapi kihívások sem jelenthetnek akadályt a számukra. A gyermekek még csak tanulják, hogyan és miért kell a használati tárgyaikra vigyázni, ez nem is mindig sikerül nekik. Ha a szülők nem szeretnének rövid időn belül újabb és újabb kulacsokat vásárolni, ajánlott hosszan kitartó termékeket választaniuk.

A másik fontos szempont a kulacs biztonságos anyaga. Lehetőség szerint mindig olyan kulacsot vásároljanak a szülők, amelyekből nem oldódnak ki káros anyagok. Jó opció lehet a rozsdamentes acélból készült kulacs, ami hozza a törhetetlenséget és a mellékízektől sem kell tartani. Sok műanyag palack esetén kellemetlen utóízzel lehet számolni.

Az is pozitív tulajdonság, ha a kiszemelt kulacs valóban jól záródik, azaz nem szivárog és így nem hagy foltokat a táskában maga után. Mivel Magyarországon 4 évszak van, a kulacsnak minden időjárási körülmények között jó szolgálatot kell tennie. A thermo kulacsok nyáron hidegen, télen pedig melegen tudják tartani a gyerekek kedvenc italait.

Praktikus tippek a szülőknek

A gyerekek számára a kulacs designja is meghatározó lehet. A színes, mintás kulacsok vonzóbbá teszik a víz fogyasztását a gyerekek számára, és segíthetnek abban, hogy a kicsik megtanuljanak maguk gondoskodni a saját hidratációjukról. Az ergonomikus kialakítás, illetve a könnyen nyitható-zárható kupakok pedig a kényelmes használatot szolgálják.

Az ideális kulacs gyerekeknek egyéb érdekes tulajdonságokkal is bír: színes, vidám, tele van kedves motívumokkal és rendkívül praktikus is egyben. Emellett figyelembe veszi a gyerekek életkorát is, megtöltve sem túl nehéz, de ideális mennyiségű vízhez juttathatja a kicsiket, ha szükség van rá. Mivel a legtöbb gyerek szívesen iszogat szívószál segítségével, a jó kulacs ezt is biztosítja a számukra.

Szülői oldalról a moshatóság sem utolsó szempont, ha lehet olyan terméket célszerű vásárolni, amely könnyedén tisztán tartható, nem ragadnak bele a gyümölcslé darabkái és egyéb szennyeződések sem. A rendszeres tisztítás higiénikus használatot tesz lehetővé és a kulacs élettartalmát is meghosszabbíthatja.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük