Ezt jelenti a prémium linképítés

Ezt jelenti a prémium linképítés

Ha vállalkozásunkkal jelen vagyunk az online világban és rendelkezünk egy saját weboldallal, nyilvánvalóan azt szeretnénk, hogy minél többen látogassanak hozzánk, ezáltal nagyobb forgalmat és bevételt elérve.

A találati listában elfoglalt helyünk tökéletesen megmutatja, hogy mekkora forgalomra számíthatunk. A felhasználók általában az első 4-5 találatnál nem nyitnak meg többet, így, ha mi a 8-9 hely környékén, esetleg a 2-3 oldalon foglalunk helyet, akkor szinte senki nem fog ránk kattintani.

Annak érdekében, hogy a találatok elején jelenjünk meg érdemes lehet egy SEO szakértőt segítségül hívni, aki több éves tapasztalattal a háta mögött prémium linkek segítségével megnövelheti oldalunk forgalmát. De mi is pontosan a linképítés és mitől lesz az egész prémium?

Ettől lesz a linképítés valóban prémium

A linképítés a SEO tevékenység része. A SEO (Search Engine Optimization) a keresőoptimalizálást jelenti, melynek köszönhetően könnyebben ránk találnak a potenciális ügyfelek. Annak érdekében, hogy ez hatékony legyen, érdemes lehet a linképítéssel megpróbálkozni. Ilyenkor a weboldalunk linkjét más oldalokon jeleníttetik meg, így más oldal látogatói könnyedén, egy kattintással meglátogathatnak minket.

A SEO szakemberek prémium linképítéssel foglalkoznak, amit az tesz kiemelkedővé, hogy oldalunk elérhetőségeit prémium weboldalakra helyezik ki.

Egy weboldal akkor nevezhető prémiumnak, ha jelentős múlttal rendelkezik, sok aktív látogatója van, a weboldal megjelenése optimalizálva van mobiltelefonokra is, nincs teleszórva reklámokkal, továbbá esztétikus megjelenése és kifogástalan tartalma van. Ha egy ilyen oldalon jelenik meg a linkünk, a Google keresőmotorja releváns és megbízható oldalként könyvel el bennünket és előszeretettel kínál minket a keresők számára.

Nyilvánvalóan minél több ilyen linkkel rendelkezünk, annál nagyobb fejlődést érhetünk el és annál előrébb sorolódunk a találatok között. Valamint az is rendkívül fontos, hogy ha oldalunk számítógépek árusításával foglalkozik, akkor lehetőleg a ránk mutató link egy számítógépekről szóló cikkről/oldalról érkezzen. Az összekötött oldalaknak azonos tevékenységi profillal kell rendelkeznie annak érdekében, hogy a Google valódi kapcsolatnak érzékelje a linket.

Összességében a keresőoptimalizálás és a prémium linképítés egy összetett és bonyolult szakma, így ha ilyesmit szeretnénk, minden esetben forduljunk SEO szakértőhöz, aki biztosan a legtöbbet ki tudja hozni weboldalunkból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük