Hogyan válasszunk ajándékokat gyerekeknek?

Hogyan válasszunk ajándékokat gyerekeknek?

Sok felnőttnek okoz fejtörést a megfelelő ajándék kiválasztása. Ez részben azért van, mert manapság hatalmas a választék. Mindenki igényei egyéniek és sokszor a generációs különbségek miatt a felnőttek nem tudják követni a fiatalok körében gyorsan változó trendeket.

Fontos, hogy mindig vegyük figyelembe a kort, mert a gyerekeknél csupán pár hónap eltelte is nagy változást hozhat. Ebben a cikkben arról tudhatunk meg bővebb infókat, hogyan válasszunk ajándékot a gyerekeknek.

1-2 év körüli gyerekek

A plüssfigurák és gazdag színvilágú zenélő játékok nagyon érdeklik az ilyen korú gyerekeket. Ügyelni kell arra, hogy megnézzük az adott játék csomagolásán a korra vonatkozó ajánlást, mert apró részekből álló játékok nem valók ennek a korosztálynak. A kisbabás szülők valószínűleg örülnek a babaápolási kellékeket tartalmazó ajándékcsomagoknak is.

Óvodáskorú gyerekek

Az óvodások érdeklődési köre nagyon széles. Az elektromos gyerekjárművek, mesefilmek, mesekönyvek, kifestők és különböző szakmák modellezett gyermekverziói (pl. séf konyha, tűzoltófelszereléses játék) kötik le leginkább ezt a korosztályt.  

6-10 év körüli gyerekek

A kisiskolásoknak ideális a fajáték, rajzkészlet, videójáték, gyermeklámpa, puzzle, roller, társasjáték, kártyajáték, sporteszköz vagy bicikli. Ezenkívül egy gyermekenciklopédia vagy egy kedvenc mesefigurájukkal ellátott iskolatáska is megfelelő ajándék lehet.

10-14 év körüliek

A felsőtagozatos korosztály nagyra értékeli az olyan elektronikus ajándékokat, mint az okosóra, mobiltelefon vagy a táblagép. Szobájukba a LED szalagos dekoráció hangulatvilágításként egy egyedi ajándék. Ha a zene iránt érdeklődik a gyermek, hangszert is vehetünk neki. Ha sportolni szeret, sportkellékekkel is megajándékozhatjuk. 

Kortól független ajándékok

A ruha, cipő és (hangos)könyvek kortól függetlenül testhezálló ajándékok lehetnek. A családi fotózás szintén egy nagyon ötletes ajándék, mert örök emlék marad.

Mit vegyen egy távolabbi ismerős?

Ha távolabbi rokonként vagy ismerősként szeretnénk ajándékot vásárolni egy gyereknek, jobb megkérdezni a szülőket. A szülőknél jobban senki sem ismeri a gyermek érdeklődési körét. Ha hosszú keresés után sem sikerül ideális ajándékot találni, megfontolandó, hogy egy könyvesboltba, ruhaboltba vagy játékboltba szóló ajándékutalvány jobb megoldás, mert akkor a gyerek érdeklődésének megfelelően választhat.

Ha a gyerek kedveli a rádió adókat, akkor érdemes olyan dolgot választani, ami a sokféle online rádióhoz is felhasználható. Az Amadeus rádió online adása például éjjel-nappal szó, így ennek hallgatásához nagyon jó ötlet lehet egy fejhallgató beszerzése is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük