Mikor kell otthonra az ipari áram?

Mikor kell otthonra az ipari áram?

Régen minden házba bevezették az ipari áramot, ma azonban már ritkán használják a 230V-nál nagyobb feszültséget. Így felmerülhet a kérdés, mikor van szükség a nagyobb feszültségre?

Állatok tartásánál jól jön

Az állattartók gyakran használják az ipari áramot, mivel sok gép ezzel működik. Legyen szó darálógépről vagy szecskázóról, szükség lesz a 380V-ra. De számos más berendezés is ezzel a feszültséggel megy, ami munkavégzéshez vagy más feladatokhoz kell. Ide tartoznak a hegesztők, a cirkulák és minden olyan eszköz, ami nagyobb igénybevételnek teszi ki az áramhálózatot.

Mire kell figyelni a felhasználásánál. Az ipari áram felhasználásánál gyakorlatilag ugyanazokra a szabályokra kell figyelni, mint a 220V esetén. Meg kell tenni a kellő óvintézkedéseket az áramütés ellen, ügyelni kell a nedvességre, és természetesen vigyázni kell, hogy a kábel ne sérüljön meg. Mivel a 380V-os kábel rendszerint vastagabb műanyag kábelt jelent, ezért még azt is elbírja, ha az autó átmegy rajta. Főleg a nyíró hatások tudják kikezdeni, például a rajta történő fékezés vagy a földön való húzás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük