Az alma jótékony hatásai

Az alma jótékony hatásai

Kevesen tudják, de az alma igazi szupergyümölcs. Telis-tele van nyomelemekkel, vitaminokkal és ásványi rostokkal. Mivel mindenhol elérhető, ezért nem kell drágán idehozhatni a világ másik részéről, hanem Magyarországon is megterem.

Rendszeres fogyasztása javítja az emésztést, csökkenti a refluxos problémákat és csillapítja a gyulladt bélrendszer panaszait. Mivel rosttartalma magas, ezért a hasmenésre, de székrekedésre is ajánlott, mivel egészségessé teszi a bélflórát.

Nem mellesleg, nagyon finom is. A gyerekek, felnőttek és idősek is szeretik, nem hiába mondják, hogy napi egy alma távol tartja az orvost.

Milyen almát vegyünk?

Magyarország szerencsés helyzetben van, mert mindenféle alma megterem nálunk. Nagyon kedveltek a savanykás-édes változatok, mint a jonatán, jonagored, gála és társai, de a zölden leszedett, és később mézédessé váló golden is megterem. Külföldről az olyan fajtákat szokták behozni, mint a savanykás granny smith és a többi amerikai fajta.

Ha almafa ültetésére adjuk a fejünket, nem lesz nehéz dolgunk, szerencsére a fa is igen ellenálló. Csupán be kell ásni egy kis komposzttal elkevert mélyedésbe, be kell tömni a lyukat, és meg kell öntözni. Ezután a csemete hamarosan magához tér az átültetés okozta sokkból, és később éveken ált ellát minket istenien finom almával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük