Őszi munkálatok a kertben és a ház körül

Őszi munkálatok a kertben és a ház körül

Itt az ősz, ezért már most el kell kezdeni a munkát annak érdekében, hogy felkészíthessük kertünket a télre. Sok a feladat ilyenkor még akkor is, ha a kertünk nem túl nagy. A munkánkat megkönnyíthetjük, ha megfelelő szerszámok és eszközök állnak rendelkezésünkre.

Őszi munkák a kertben

Az egyik legfontosabb teendők, hogy egyes évelő növényeket visszavágjunk, illetve megmetszünk. Azért van szükség rendszeresen ezekre a munkálatokra, hogy a következő évek során is jól nézzenek ki növényeink, és egészségesen növekedhessenek. Egy kezdő kertész számára lehet, hogy ez nehéznek tűnik, de alapvetően ezek nem túl bonyolult feladatok, különösen akkor, ha rendelkezésünkre áll egy láncfűrész is. Ezzel könnyen és hatékonyan tudunk haladni. Használhatjuk a nagyobb fák ágainak levágásához, cserjékhez, vastagabb bokrokhoz, sövényhez.

Milyen fűrészt válasszak?

A láncfűrész egy olyan különleges fűrésztípus, ami hordozható, és motorral működik, tehát nem emberi erővel kell húzogatni, ezért sokkal könnyebb vele dolgozni. A nagyobb teljesítményűekkel főleg az erdőgazdaságokban találkozhatunk, de az otthoni kiskertben is nagyon hasznos, akár tűzifát is apríthatunk.

Házi használatra az akkumulátorosat érdemes választani, mert ez egyesíti az elektromos és a benzinmotoros előnyeit. Ezzel teljesen mobilak vagyunk, mert nem vagyunk áramforráshoz kötve, gyakorlatilag bárhol használhatjuk. Érdemes pót akkumulátort is vásárolni hozzá.

Az elektromos és benzines láncfűrész általában már nagyobb teljesítményű, a nevükben a szó az energiaforrásra utal, amivel működtetni lehet.

Kerti faház fűtése infrapanel használatával pillanatok alatt

A családi ház körül a kertészkedés mellett egyéb szórakoztató tevékenységek is várnak ránk. A mostanság népszerű faházak rengeteg kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a számunkra. Rendezhetünk itt családi összejöveteleket, baráti partikat, de akár egy praktikus műhelyt is kialakíthatunk bennünk. A fűtés miatt nem kell aggódnunk, hiszen egy modern infrapanel a téli hónapokban is kellemes környezetet teremthet a faházban. Az egyszerű felszerelhetősége és a kis méretei miatt a panel minden olyan helyiségben ideális választás, ahol a helytakarékosság fontos szempont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük