A búvárszivattyú és a Brio MT 2000 szivattyúvezérlő használatáról

A búvárszivattyú és a Brio MT 2000 szivattyúvezérlő használatáról

A búvárszivattyú egy olyan eszköz, amely egy elzárt motorral és egy ahhoz kapcsolódó szivattyútesttel rendelkezik. A búvárszivattyú a közvélekedéssel ellentétben nem azonos a merülőszivattyúval. Bár a motor egyik esetében sem érintkezik a vízzel, a felhasználási területük teljesen más.

Amíg a merülőszivattyú a nagyobb szennyeződéseket is képes továbbszállítani, addig a búvárszivattyút csak tiszta vízben szabad használni. Éppen ezért, ha vásárláskor aknába, szennyvíz-eltávolításra keresünk szivattyút, ne a búvárszivattyúk között kutakodjunk. Amennyiben egyáltalán nem vagyunk biztosak abban, milyen szivattyúra is van pontosan szükségünk, érdemes a webáruházak szakembereit megkeresve segítséget kérnünk.

A búvárszivattyú beüzemelése és helyes működtetése

A búvárszivattyú beüzemelés előtt mindig fontos áttekinteni a használati utasítást, ezáltal elkerülhetők a helytelen bekötéssel együtt járó kellemetlenségek. Ez a művelet sokak számára időpocsékolásnak tűnhet, de mint minden berendezésnél, a búvárszivattyú esetében is érdemes energiát szánni a termék megismerésére. Ha egyáltalán nem boldogulunk a szivattyúval, vagy nem érzünk késztetést magunkban arra, hogy egyedül álljunk neki a feladatnak, kérjük szakember segítségét!

A megfelelő bekötés után a szivattyút 1-2 évente jó szakértővel átnézetni, aki időben észlelni tudja a nagyobb meghibásodások előjeleit. A berendezés élettartalmának meghosszabbításának másik alapfeltétele, hogy a megengedtél több újraindítást kerüljük el.  A kerti kutaknál az öntözésre használt hordozható búvárszivattyúkat télre vízmentesen kell eltenni.

Mire jó a Brio MT 2000 szivattyúvezérlő?

A Brio MT 2000 szivattyúvezérlő segít elkerülni a felesleges újraindításokat. Ahogy a megnevezés is mutatja, a csapok megnyitásakor és zárásakor vezérelni tudja a szivattyút. A szárazon futás védelemnek hála nem engedi károsítani a szivattyút. Ha a vezérlő érzékeli, hogy a szivattyú körül kevés a víz, a Brio MT 2000 szivattyúvezérlő azonnal leállítja a szivattyút.

A következő egy órában négyszer próbálja meg beindítani, ha a vízhiány miatt ez nem lehetséges, akkor többször már nem tesz kísérletet. A Brio MT 2000 alkalmazási területe a hidrofor tartály.

Ez a cikk a terjedelmi korlátok miatt koránt sem lehet teljes. Forrásként a www.szivattyuvilag.hu cikkét használtuk, mely nagyjából tízszer hosszabban magyarázza el a részleteket. Köszönet nekik, hogy a szakmai tudásbázis elkészítésével végre volt olyan forrás a magyar interneten, amely kellően részletes a feldolgozáshoz. A webshop és a hozzá tartozó szaküzlet itt található meg:

Szivattyú Világ – Házhozszállítás, Átvétel az üzletben, Helyben vásárlás

Etyek, Hősök tere 19, 2091, telefonszám: +36702837646

A Google profil itt érhető el: Szivattyú Világ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük