A kendermag előnyei

A kendermag előnyei

A kender őseink egyik alapélelmiszere volt, napi szinten fogyasztották, de ezen túlmenően is sokoldalúan használták ezt a növényt, hiszen kötelet és papírt is készítettek belőle. Gyógyító hatását évszázadok óta ismerik.

A kendermag

A kendermag fehérjéje hasznosul a legjobban a szervezetünkben, könnyen felszívódik, és ezért segíti az immunrendszer működését.

A kendermag olaj nem tartalmazza a kábító hatású THC-t, viszont tápértéke kiemelkedő. A benne lévő Omeg- 3, Omega- 6 zsírsav a szívet egészségesen tartja. Csökkenti a koleszterin szintet, helyre állítja a vérkeringést.

A gyógyászatilag aktív hatóanyag tartalommal rendelkező kannabisz-készítmény összefoglaló neve az orvosi kannabisz. Ezek olyan termékek, melyekben megtalálható a kender növénynek egy része, illetve az ebből kivont hatóanyag, melyet az orvoslásban használnak. Ilyen például a CBD olaj, vagy a szintetikus THC gyógyszer is, de beletartozik a szárított kendervirág.

Az orvosi kannabisz olaj ára forgalmazónkként változik, és nagyban függ az árfolyamtól is, tekintettel arra, hogy importtermékről van szó.

Az orvosi kannabiszt további részekre oszthatjuk.

Gyógyászati célú kannabisz: Ez a készítmény a növényi eredetű kannabisz termékekre vonatkozik. Ezt betegségek kezelésére, a tünetek enyhítésére használják, mint például a fájdalom, görcsök. Tartalmazza a CBD-t és a THC-t is, valamint a kannbinoidokat is, különféle arányokban. Mint táplálékkiegészítő találkozhatunk vele, akár olaj, akár kapszula formában.

Kannabisz gyógyszer: Ez a termékcsoport azokat a növényi kivonatokat vagy szintetikus készítményeket tartalmazza, amelyek gyógyszerként forgalomba hozhatók, mert teljes klinikai vizsgálatokon estek át.

Figyelem! Nem orvosi tanács, a fenti cikk csupán érdekességeket tartalmaz, ezért nem helyettesíti valódi orvos tanácsadását, javallatát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük