Miért olyan jó dolog a hársméz?

Miért olyan jó dolog a hársméz?

A hársméz természetes termék, amelyet évszázadok óta értékelnek az íze és a gyógyító tulajdonságai miatt. A nátha megelőzésében és kezelésében alkalmazott szer, alvás- és stresszoldást is kivált. A hársmézet fizikailag aktív embereknek ajánljuk.

Hársméz – tulajdonságok

Azt mondják, hogy napi egy alma távol tartja tőled az orvost. A mézzel is hasonlóan kedvező a tapasztalat, hiszen alapvető fontosság lehet az egészség megőrzésében. A hársméz tulajdonságai az értékes összetevők magas tartalmából adódnak. A szénhidrátok, különösen a glükóz és a fruktóz dominálják, a szervezet könnyen emészthető és nem emészthető az emésztőrendszerben.

Ezért a termék értékes helyettesítője a szacharóznak , vagyis az általánosan használt finomított cukornak, amelynek feleslege súlyos rendellenességekhez és betegségekhez vezet.

A hársméz több mint 300 különféle vegyületet tartalmaz: szerves savakat, flavonoidokat, illóolajokat, vitaminokat, makro- és mikroelemeket, valamint fehérjéket és ún. szabad aminosavakat.

Hársméz – miben segít?

A hársmézet erős melegítő, izzasztó, lázcsillapító és köptető tulajdonságai miatt értékelik. Magas antibiotikus aktivitás is jellemzi. A hársméz segíti az influenza, az akut és krónikus megfázások, a torokgyulladás, az orrmelléküreg-gyulladás és a légúti fertőzések megelőzését és kezelését.

Köptető tulajdonságai miatt köhögéscsillapító, különösen éjszaka. A termék szabályozza a vérnyomást és javítja a keringési rendszer működését, ajánlott húgyúti betegségek esetén.

A cukor helyett a méz napi fogyasztása enyhíti a májat és javítja annak működését, ami a mézben található egyszerű cukrok jobb emészthetőségének, valamint az erős méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkező glükuronsav pozitív hatásának az eredménye.

Hársméz – szín

Folyékony állapotban a termék színe lehet nagyon világos, majdnem fehér, sötétebb aranysárgától a zöldes árnyalatú borostyánig. Kristályosodás után fehér-sárgáról aranysárgára vált, szürke vagy zöldes árnyalattal.

Hársméz – kristályosodás

A hársméz kristályosodása természetes jelenség. Friss állapotban sűrű folyadék állaga van, tárolás közben szilárdvá válik. Magas glükóz-tartalom jellemzi, amely gyorsabban kristályosodik.

Ezt a folyamatot más tényezők is befolyásolják, például a termék víztartalma és a tárolási hőmérséklet. A kristályosodott méz folyékony formába hozható úgy, hogy az üveget langyos vízbe teszi (hőmérséklete nem haladhatja meg a 40 ° C-ot, hogy a termék ne veszítse el egészségügyi tulajdonságait).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük