A bergamottolaj és tulajdonságai

A bergamottolaj és tulajdonságai

A bergamottolaj rendkívül pozitív hatással van testünkre, pozitívan befolyásolja az immunrendszert, az idegrendszert, az emésztőrendszert és a vérrendszert.

Tonizáló, nyugtató és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, ezért lelkesen használják pattanásokkal, pikkelysömörrel és ekcémával küzdő emberek. Az aromaterápiában használják az alacsony hangulatra, a fáradtságra és az energiahiányra gyakorolt ​​jótékony hatása miatt. A bergamott illóolaj az egyik legkedveltebb illat a világon, de nem ez az egyetlen előnye.

Milyen egészségügyi előnyei vannak a bergamottolaj használatának?

Bergamott olaj – tulajdonságok

A bergamott illóolajat antibakteriális, gombaellenes, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, köptető és vizelethajtó tulajdonságai miatt használják az orvostudományban. Az olaj hozzáadásával végzett inhalációk hatékonyak a tüdő és a felső légúti fertőzések kezelésében.

Az antiszeptikus vegyület magas tartalma miatt a linalool, a bergamott olaj az arc számára ajánlott seborrhea, pattanások és más bőrproblémáktól szenvedők számára. Ezenkívül az öblítőszerként használt bergamottolaj segít a torokfertőzések és a rossz lehelet leküzdésében.

Remekül működik az emésztőrendszeren, serkenti az emésztést és támogatja a gyomor munkáját. A bergamottolaj biztonságos és természetes illóolaj, amely remekül elősegíti az egészséget és a jólétet.

Kérjük, vegye figyelembe hogy a bőrre felvitt bergamottolaj túlérzékenyé teszi a leégést. Ezért a termék használata során kerülje az intenzív napsugárzást.

Bergamott olaj – illat

A bergamottolaj illata gyönyörű, citrusos aroma, finom, savanykás narancshéj jelleggel. Csodálatos hatással van az idegrendszerre, stimulálja az érzékeket és energiát ad.

Ugyanakkor megnyugtatja, nyugtatja, segít az izmok ellazításában és a stressz enyhítésében egy nehéz nap után.

Ez az olaj antidepresszáns és szorongásoldó tulajdonságokkal rendelkezik, ezért tökéletes az aromaterápiában azok számára, akik depresszióban szenvednek, valamint az őszi és téli időszakban, amikor a fényhiány negatívan befolyásolhatja a hangulatot.

A bergamottolaj rendszeres belégzése és permetezése hozzájárul a vérnyomás csökkentéséhez és szabályozásához, valamint a keringés javításához. Sőt, kiváló légfrissítő.

Csak adjon néhány cseppet a légnedvesítőbe, vagy keverje össze meleg vízzel.

Bergamottolaj – alkalmazás

A bergamottolaj óriási orvosi alkalmazási lehetőségekkel rendelkezik, és segít a túlzott izzadás, aranyér, herpesz, valamint bakteriális és gombás fertőzések leküzdésében. Széles körben használják a kozmetikumokban is, mert remekül működik a bőrön és a hajon, rendszeres használata pedig vitalitást és természetes fényt nyújt számukra.

A pattanásos bőr ápolására ajánlott, mivel gyengéden tisztítja a gyulladást és megakadályozza a pattanások terjedését.

Használjon kis mennyiségű bergamottolajat néhány csepp hozzáadásával a hordozóolajhoz vagy krémhez. Hozzáadhat egy kis olajat is a samponhoz, amely segít leküzdeni a túlzott zsíros hajat és gyönyörű illatot kölcsönöz neki.

A bergamottolajat külsőleg kell használni, mivel nem alkalmas fogyasztásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük