Pár dologgal sokat dobhatunk a kertünk megjelenésén

Pár dologgal sokat dobhatunk a kertünk megjelenésén

A legtöbb ember szeret kertészkedni, ami nem véletlen, mivel nem csak kikapcsol, de igazán szép eredményeket el lehet érni a munkánk során. Azt viszont kevesen tudják, hogy nem kell csak a természetre várni, pár apró trükkel igazán csodálatossá tehetjük a környezetünket.

Ha nem nő a fű, akkor jön jól a fűmag

Ma már nem kell arra várnunk, hogy egy-egy megbolygatott terület újra befüvesedjen, hanem nagyon egyszerűen megoldhatjuk a feladatot. A fűmag típusok közül a legtöbb nagyon kedvező áron áll rendelkezésre, nekünk csak meg kell vennünk egy csomaggal, majd gondoskodnunk a kiszórásról.

A legjobban akkor járunk el, ha a fűmagot előkészített földre juttatjuk ki, ahol nincsenek nagyobb gazok, melyek a gyökerükkel megfojthatnák a zsenge kezdeményeket.

Léteznek olyan fűmag csomagok is, melyek gyepindító komposztba lettek keverve, ezek még könnyebben kihajtanak, mivel közvetlenül a tápanyag mellé csomagolták őket. Az éppen hajtó gyepet óvatosan kell önteni, hogy ne mossa ki a víz a szálakat, a területet pedig érdemes elzárni a gépjárművek, háziállatok vagy emberek mozgása elől. Ha így teszünk, a fűmag biztosan gyorsan kihajt, és hamar pázsitot képez.

Az ágyásszegély a szabályos vonalak miatt nélkülözhetetlen

Egyre több helyen bukkan fel az ágyásszegély vagy gyepszegély, mely egy egyszerű termék, és könnyen lefektethető a zöldterületen. Segít formát, szabályos vonalakat kialakítani a gyep és az ágyások között, így már ránézni is gyönyörű lesz a művünkre.

A kertészeti webshopok kínálatában sokféle ágyásszegéllyel találkozni, léteznek olyan tartós műanyag típusok, melyeket be lehet ásni a földbe, így csak a gondozott ágyás látszik. Vannak olyan típusok is, melyek például rattan hatásúak, ezeket érdemes megmutatni mindenkinek, így nem kell a földbe ásni őket.

Természetesen sokféle kiegészítő is beszerezhető ezekhez a termékekhez, így például az ágyásszegély rögzítő tüske, a fonott szegély, a fém szegély vagy a különféle kerti ösvények. Ezek közös tulajdonsága, hogy kiegészítik egymást, így ma már nem szükséges profi kertész ahhoz, hogy tökéletesen kinéző kertünk legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük