Újra a régi – Ausztriában eltörlik a korlátozásokat

Újra a régi – Ausztriában eltörlik a korlátozásokat

A hírt a kormány egy sajtótájékoztató keretén belül erősítette meg, miszerint az ország eltörli a koronavírus-járványra vonatkozó korlátozásokat. A tájékoztatás szerint a döntés hosszadalmas és logikus folyamatot igényelt, amelyet körültekintően és kellő odafigyeléssel végeztek.

Karl Nehammer kancellár szerint a döntést a kórházak állapotainak megfigyelése alapján hozták meg, mivel észrevételeik szerint a kórházak már szerenencsére kezelhető helyzetben vannak, tehát a megszorításokra úgy tűnik, nincs nagy szükség. A mostani COVID-hullámban megjelenő Omicron, bár fertőzőbb, mint korábbi típusai, nem jár olyan súlyos szövődményekkel, hogy kórházi ellátásra legyen szüksége a fertőzötteknek.

Így a miniszterelnök sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy ez felüdülést jelenthet a vendéglátóiparnak, a személyzetnek és a vendégeknek is, mivel az éttermek és bárok éjfél után is nyitva maradhatnak (eddig éjfélkor be kellett zárnik), a szórakozóhelyek pedig engedélyezettek újra kinyithatnak.

Karl Nehammer azt is hangsúlyozta, hogy a fokozatosan bevezetett korlátozások megszüntetése mindenki számára megkönnyebbülést hozhat, hiszen ma már oltás nélkül is be lehet menni az éttermekbe, valamint negatív teszttel a nem létfontosságú üzletekbe is. Március végére ezek a korlátozások teljesen megszűnnek.

Kényelmesebb lesz beutazni Ausztriába

Wolfgang Mueckstein egészségügyi miniszter szerint kényelmesebb lesz beutazni Ausztriába, mivel az oltással nem rendelkező személyeknek mindössze egy negatív COVID-tesztre lesz szükségük, amit a közelmúltban készítettek.

A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy mind a kilenc osztrák tartomány önmaga döntheti el, betartja-e ezeket a megszüntető javaslatokat, vagy igény szerint megtarthatják a korábbi korlátozásokat. Bécs például megragadta a lehetőséget, és továbbra sem engedi, hogy oltatlan vendégek igénybe vegyék az éttermek és hasonló szolgáltatásokat.

Az enyhítések miatt sokakban felmerült, mi lesz azzal a törvényjavaslattal, ami kötelezővé tenné a védőoltás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük