Hogyan történik a duguláselhárítás a csőgörény segítségével?

Hogyan történik a duguláselhárítás a csőgörény segítségével?

A csőgörény egy hihetetlenül hasznos eszköz, ami a csövekben kialakult dugulások megszüntetésére alkalmas. Valódi neve a duguláselhárítási spirál, és különböző méretekben és kivitelben kapható. Ha még nem található ilyen szerszám az otthonunkban, akkor javasolt beszerezni egyet.

Ebben a cikkben közelebbről is megismerkedhetünk a csőgörénnyel, amit mindenféle vízvezetékszerelői végzettség nélkül is tudunk alkalmazni.

Hogyan néz ki a csőgörény?

A csőgörény onnan kapta a nevét, hogy nagyon hajlékony és még a legszűkebb helyekre is probléma nélkül be tud bújni.

Fémből van és a végén műanyag karral van ellátva, a másik végén pedig spirál vagy kampó van. A barkácsboltokban össze van tekerve, így könnyeb a tárolása és szállítása is. Különösen figyeljünk, amikor széttekerjük az eszközt, mivel rögtön kirúgja magát és egyenes lesz.

A méreteket tekintve, különböző hosszúságú és átmérőjű létezik. Mielőtt vásárolnánk egy csőgörényt, győződjünk meg arról, hogy milyen méretű csőhöz fogjuk azt használni, ha szükséges lesz.

Duguláselhárítás csőgörény segítségével

Ez a spirál olyan duguláselhárítás esetében használható laikusként, ahol könnyedén hozzá lehet férni a lefolyóhoz. Ilyen például a fürdőszobai vagy konyhai lefolyó.

Lényeges, hogy a görény fejét könnyedén be lehessen dugni a csőbe. A flexibilis fémnek köszönhetően az eszköz követi a cső vonalát.

Ha elérkeztünk a duguláshoz, kezdjük csavarni az eszközt, és mozgassuk oda és vissza. Szerencsés esetben a csőben lévő víz nyomása elmossa a dugulást.

Mikor nem alkalmas?

Vannak olyan esetek, amikor szükséges szakemberhez fordulni. Különösen fontos, hogy figyeljünk a cső épségére. Elég csak egy rossz mozdulat és még nagyobb kárt tudunk okozni, mint gondoltuk volna.

Ha a csőgörény nem halad tovább, nem szabad erőltetni, nehogy megsértsük a csatornahálózatot. A lefolyóba került tárgyak kipiszkálására sem alkalmas ez a dolog. Ha erőltetjük, akkor csak mélyebbre nyomhatjuk a tárgyat, és lehet, hogy akár bontást is kell végezni.

Ez az eszköz nagyon hasznos, ha egyszerűbb dugulásról van szó, súlyosabb esetekben azonban mindenképpen forduljunk duguláselhárítás szakemberhez. Az elérhetőségeik ma már könnyedén fellelhetők, elég csak beütni a keresőbe, hogy duguláselhárítóra van szükségünk, és rögtön kapjuk a listát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük