Ablakcsere Budapest belvárosában – 3 tipp, hogy jól menjen!

Ablakcsere Budapest belvárosában – 3 tipp, hogy jól menjen!

A nyílászárók cseréje nem ritkán igazi felfordulással jár, ahogyan általában minden átalakítás. El kell pakolni, fel kell mérni, mit szeretnénk helyette pontosan, milyen típusú nyílászárókat választanánk, és persze az árakkal sem árt tisztában lenni. Sajnos a piacon a kókler szakemberek pedig igencsak sokan tevékenykednek. Mi tehát a teendő ahhoz, hogy simán menjen az egész felújítás?

Tanuljuk meg kiszűrni a kontárokat!

Talán ez az egyik legfontosabb, ahhoz hogy az ablakcsere Budapest környékén vagy a vidéki térségekben is úgy menjen, ahogyan azt mi elképzeltük. Ehhez nem árt, ha mi is felszedünk némi tudást, ugyanis a kontárok általában pont azt használják ki, hogy nem értünk például az ablakcseréhez. Ma már azonban számtalan cikk olvasható az interneten arról, hogyan érdemes cserélni, milyen ablakot nézzünk és mire figyeljünk oda. Ezért mielőtt bármibe is belevágnánk, fussunk át pár ilyen cikket. Érdemes ismernünk a nyílászárók anyagának típusait is, így biztos, hogy nem fognak minket átverni sem árban, sem minőségben. Ezen kívül a kontár általában arról ismerszik meg, hogy nehezen érhető el. Nincs szem előtt. Nem fogja hangoztatni nyíltan, hogy miket vállal és még véletlenül sincs referenciája. Vagyis nincs igazán jelenléte az online térben sem. Nem ismerünk róluk nemhogy egy weboldalt, de még egy Facebook-oldalt sem. Ez szintén árulkodó lehet arra, hogy nem érdemes kezet fognunk egy ilyen kivitelezővel.

Legyünk magabiztosak, hogy mit szeretnénk pontosan

A legjobb nyílászárós szakember sem fogja tudni megmondani helyettünk, hogy típusban és árban mi az, ami nekünk a legmegfelelőbb ablak lehet. Ezért még a csere előtt nem árt, ha körbenézünk a piacon. Inspirációkat szerzünk akár különféle lakberendezési oldalakról, megnézzük az árait az általunk szimpatikusnak talált ablaktípusoknak, és nagyjából képbe kerülünk a méretekkel, árakkal és típusokkal is. Ha ez megvan, akkor már sokkal magabiztosabban tudunk beszélni a szakemberrel, akinek rengeteget segítünk majd azzal, ha tényleg konkrét elképzelésünk van. Természetesen érdemes szakember kereséskor a kiszállás díját is figyelünk. Ha például pestiek vagyunk, akkor a műanyag ablak Budapest régiójában olcsóbb lesz számunkra, mintha egy másik megye szakembereit keresnénk fel. Az interneten nézelődve ezért mindig úgy keressünk szakembert, hogy mellé írjuk az adott város nevét is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük