Mire jó egy ügyvéd?

Mire jó egy ügyvéd?

Ha bármilyen szerződést szeretnénk kötni, legyen az bérbeadási szerződés, egy jól megírt házassági vagyonjogi szerződés, vagy pont válni szeretnénk, esetleg tartásdíjjal kapcsolatos ügyünk van, mindenképp forduljunk ügyvédhez.

Akkor is érdemes ügyvédhez fordulnunk, ha épp a rendőrséggel, adóhatósággal, vagy akár a parkolással kapcsolatban van valamilyen problémánk, gondunk. Kapunk egy felszólító levelet, vagy esetleg nagyobb összegű tartozást szeretnének behajtani rajtunk, amit jogtalannak ítélünk – mind-mind olyan eset, amikor jogi tanácsadás válhat szükségessé számunkra.

Miért forduljunk ügyvédhez

Az átlag-ember általában megrémül, ha egy hivataltól kap valamilyen hivatalos levelet. Valljuk be őszintén, ez az álmoskönyv szerint sem szokott jót jelenteni.

Ha ügyvédhez fordulunk, akkor nagy valószínűséggel mérsékelni tudjuk a károkat. Inkább az ügyvédnek fizessünk ki pár tízezer forintot, mint esetleg másnak sokkal többet azért, mert nem vagyunk tisztában a lehetőségeinkkel, jogainkkal.

A másik ok, ami miatt mindenképp érdemes egy ügyvédhez fordulni, hogy hajlamosak vagyunk arra, hogy sokkal nagyobbnak lássuk a problémát, mint valójában. Előfordulhat, hogy a bolhából csinálunk elefántot, és halálra idegeskedjük magunkat a semmiért.

Már ez is egy olyan ok, ami megéri a kiadást. Az idegesség még meg is betegíthet, és erre semmi szükség. Az egészségünk mindennél előbbre való.

Jogi ügyek

Hosszú távon kell tervezni. Gyakran meggondolatlanul kötnek az emberek házasságot, azt gondolva, hogy ha nem működik, legfeljebb elválnak – aztán majd a bíróságon pereskedhetnek, hogy hogyan fognak a vagyonon megosztozni.  

Lehetnek olyan vitás ügyeink, melynek kapcsán egy esetleges per lehetősége is felmerül bennünk – ekkor egy ügyvéd segít átlátni a dolgokat. Akkor is ügyvédhez kell fordulnunk, ha a bíróság előtt szeretnénk képviseltetni magunkat.

Valószínűleg mi nem fogjuk tudni jól átlátni a dolgokat, tisztában lenni a jogi lehetőségeinkkel, mint egy ügyvéd. Egy hivatalos beadvány, keresetlevél megfogalmazásában és benyújtásában is hathatós a segítsége. Sokszor már egy óra jogi tanácsadás is elegendő ahhoz, hogy mi is tisztábban lássuk a lehetőségeinket.

Nem is beszélve arról, hogy egy ügyvédnek jobban adnak a szavára a hivatalos helyeken, mint egy átlagembernek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük