Vannak még olcsó lakások Budapesten?

Vannak még olcsó lakások Budapesten?

Azt lehet mondani, hogy Magyarországon 2015 óta dübörög az ingatlanpiac. Az árak töretlenül emelkednek. Sokan vannak, akik lehetőleg olcsón keresnek eladó lakást Budapesten, ezért nézzünk pár ilyen lakást a megveszLAK.hu kínálatából.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára 2021 május – 2022 április

Az Eurostat tavaly utolsó negyedévére kiadott elemzés szerint Magyarországon már 2,14-szeres árat kell fizetni a lakásokért a 2015-ös évhez képest. A lakás drágulás egyik motorja a budapesti lakáspiac, ahol az utóbbi 12 hónapban közel 125000 forinttal kerül többe a lakások négyzetmétere.

budapesti lakások átlagos négyzetméterára

A brutális áremelkedést fűti a szakemberhiány és a többféle állami támogatás is. A kérdés az, hogy meddig lesznek hajlandóak, vagy képesek megfizetni ezt az emberek.

Budapesti lakások 10 millióig

A budapesti lakás 10 millióig az eddigi drágulást megnézve már szinte sci-fi be való dolog lesz nemsokára. Szerencsére még lehet találni pár jó lakást ezen az áron is. Itt van például az alábbi lakás:

Önkormányzati bérlakás bérleti joga, cserealappal átvehető. Blaha Lujza tér közelében, csendes mellékutcában lévő földszinti, jó elosztású, átlagos állapotú lakás örökölhető bérleti jogát kínálják cserére.

Az átlagos állapotú 44nm-es lakás egy 5nm-es és egy 9nm-es galériával lett bővítve, melyek hálószobaként funkcionálnak. Az ingatlan elsősorban Budapesti ingatlanra cserélhető, de szóba jöhet Pest környéki, illetve vidéki ingatlan is.

Budapesti lakások 20 millióig

Jelentősen több eladó lakást árulnak Budapesten 20 millióig, de azért még kínálatban dúskálásról nem beszélhetünk ezen az áron sem. Ennyi pénzből jellemzően kisebb garzonokat lehet találni viszonylag jó állapotban, vagy kicsivel nagyobb, de felújításra szoruló lakásokat.

Itt van például ez a 27 négyzetméteres kis lakás, amit 18,5 millióért hirdetnek. A lakás XIV. kerület kiszugló részén, kellemes zöld környezetben található.

Az ingatlan esztétikai, valamint műszakilag minőségi felújításon esett át, a teljes elektromos-, csatorna-, gázrendszere megújult. A falakat kőzetgyapot szigetelés óvja, a terek egyediek, átgondoltak. Fűtése dekoratív, modern elektromos panellel ellátott. Fürdőszobája a lakás kis méretéhez mérten is minden igényt kielégít.

Budapesti lakások 30 millióig

Sajnálatos módon az utóbbi évek durva áremelkedése miatt már a maximum 30 millióért árult budapesti lakások száma is erősen megcsappant. Aki kicsit nagyobb és/vagy jobb állapotú, netán új építésű lakást szeretne venni Budapesten, annak sokkal mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

XX. kerületben, a Lázár iskolától nem messze, 7 lakásos társasházban eladó ez a 41m2-es, másfél szobás, teljes körben felújított, remek elrendezésű lakás, új, hűtő-fűtő klímával, saját tárolóhelyiséggel, a társasház udvarába gépkocsibeállási lehetőséggel.

Elrendezése okán a lakás ideális fiatalok, összeköltözők, egy gyermeket nevelők, idősek számára is. A lakást 2 évvel ezelőtt tulajdonosa teljes körben felújíttatta. A környék jó ellátottságú, óvoda, iskola, rendelő, gyógyszertár, kisebb és nagyobb üzletek könnyen elérhetőek.

Budapesti lakások átlagos négyzetméterára kerületenként 2022 áprilisában

Egy évvel ezelőtt még csak két kerületben (I. kerület és V. kerület) volt egymillió forintnál magasabb a budapesti lakások átlagos négyzetméterára, viszont idén áprilisra már 5 kerületben is átlépték az árak a milliós határt.

Aki Budapesten szeretne olcsó lakáshoz jutni, annak nagyon igyekeznie kell. A szomszédos háborús helyzet és a szakemberhiány miatt valószínűleg továbbra is emelkedni fognak az árak Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük