Érdekes formák szerte a világban

Érdekes formák szerte a világban

Vannak olyan városok, melyek vezetői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy élhető és szerethető életteret biztosítsanak az ott élőknek és odalátogatóknak. Egy kis odafigyeléssel és a képzelőerő szabadon engedésével különlegessé teszik a környezetet.

Különleges padok

Nem kell ahhoz zenésznek lenni, hogy „beleülhessük” egy hangszerbe, elég ha rátalálunk ezekre a gitárból készült székekre és zongorabillentyűkre festett padokra parkban, melyek csak arra várnak, hogy kipróbálhassuk, milyen érzés hangszerben ücsörögni.

A pihenő lámpaoszlopok idilli kettőse meghitt hangulatot áraszt egy olaszországi parkban, már csak az a kérdés, hogy mi hova üljünk, mert a nyújtózó cicus elfoglalja a maradék helyet.

A nyitott könyv pad bár hívogat, de első pillantásra nem tűnik kényelmesnek – na jó, másodikra sem.

Színes ceruzákra is ülhetünk, ha pihenni szeretnénk, míg a gyerekeket várjuk, hogy kijöjjenek a suliból.

A hattyús pad igazán elegáns megoldás, szinte ringatózik köztük az ember. A színes ceruzaötlet többeknek eszébe jutott, ami nem csoda, minden gyerek kedvenc elfoglaltsága a színezés.

A feldarabolt ceruzák is jól mutatnak egy váróteremben, mint kis székek. Ha valaki biztonságra vágyik, a nyitott tenyerek ölelésében ezt megkaphatja, hisz látszik, hogy komoly alapokon állnak.

Keleti kényelem, nyugati nyugalom, ezeknek a függőágyaknak biztos, hogy nem lehet ellenállni, még akkor sem, ha épp nem vagyunk fáradtak, és sietnénk valahova. A kilátás pedig pazar!

Biciklitároló

A színes és egymásba fonódó gémkapcsok, mint bringatárolók érdekes színfoltot visznek a park életébe, de a fésű fogai között is biztonságban tudhatjuk járgányunkat.

Fotózáshoz

Ezt a kanalat egyszerűen nem lehet kihagyni, lőni kell vele egy szelfit, az biztos, hisz messze környéken ez az egyetlen látnivaló.

Vannak különleges, felejthetetlen kirakatok is, ennek a boltnak a bejáratát nemcsak a zeneszeretők nem fogják könnyen elfelejteni.

Útfelbontás

Zipzárnak álcázni egy útfelbontást, nem rossz ötlet. De jó lenne, ha itthon is festett kátyúkkal riogatnák az autósokat.

Megálló

Ismeretlen városban nehéz dolga van az embernek, nem könnyű a megállókat megtalálni, de ez a három óriásbetű már messziről mutatja az utat, nem kell keresgélnünk.

A cikk forrása: 17 érdekes formatervezés, amit szívesen látnánk a saját városunkban is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük