Tech

Ma már nem lehet meglenni linképítés nélkül

Elérkezett Magyarországra is az az időszak, amikor egy vállalkozás már nem lehet meg prémium linképítés nélkül. Ennek az oka, hogy egyre nagyobb a verseny, egyre több pénz van az online kereskedelemben, aki pedig kimarad, lemarad.

De mi is pontosan a SEO linképítés? Kik csinálják, és hogyan lehet megrendelni?

Linképítés 1×1

A linképítés olyan folyamat, amikor külső weboldalakon helyez el a SEO szakember hivatkozásokat, melyek a weboldalunkra mutatnak. Ezek releváns környezetből érkeznek, tehát pont arról a témáról szólnak a cikkek, amiben a szolgáltatásunk működik.

Ha ezt a munkát okosan és folyamatosan végzik, hamarosan beérik a link építés, és a Google találati listákon jobb helyezést ér el a webhely. A minőségi linképítés főleg abban tér el a spamtől, hogy erősebb oldalakra kerülnek ki a hivatkozások.

link építés

Egy-egy oldal erősségét bárki leellenőrizheti. Mióta a Google kivezette a PR (PageRank) értékét, azóta főleg a Domain Authority (DA) értékeket használja a legtöbb SEO szakértő és ügyfél is. Ez is egy logaritmikus skála, ahogy egyre feljebb mennek a 100-as skálán az értékek, egyre nehezebb nagyot ugrani. A DA 20 feletti érték már elfogadható, DA 30 felett már nagyon jó, DA 40 felett pedig a webhelyek már nagyon erősek. A legjobb helyen a legnagyobb magyar hírportálok vannak, ahol a DA érték 50 és 80 között változhat, igaz ezeken a helyeken már 1 millió forint is lehet egy-egy link.

Sokkal barátságosabbak az alacsonyabb DA értékkel rendelkező oldalak, melyekre egy-egy link szövegírással 5000-15000 Ft között változik, és már elegendő erejük van a SEO pozíciók megváltoztatására. Ezért használja a legtöbb keresőoptimalizálási szakértő ezeket a helyeket a linképítés során. A Google linképítés persze csak akkor lehet sikeres, ha a linképítés szövegírás is megfelelő minőségű. Ehhez tapasztalt szövegíróra van szükség, aki érti is a témát, így gyakorlatilag a tartalomkészítő szakember és a SEO szakértő együttműködése garantálja a sikert, és az ő díjazásuk határozza meg a keresőoptimalizálás árak alakulását.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük