Ma már nem lehet meglenni linképítés nélkül

Ma már nem lehet meglenni linképítés nélkül

Elérkezett Magyarországra is az az időszak, amikor egy vállalkozás már nem lehet meg prémium linképítés nélkül. Ennek az oka, hogy egyre nagyobb a verseny, egyre több pénz van az online kereskedelemben, aki pedig kimarad, lemarad.

De mi is pontosan a SEO linképítés? Kik csinálják, és hogyan lehet megrendelni?

Linképítés 1×1

A linképítés olyan folyamat, amikor külső weboldalakon helyez el a SEO szakember hivatkozásokat, melyek a weboldalunkra mutatnak. Ezek releváns környezetből érkeznek, tehát pont arról a témáról szólnak a cikkek, amiben a szolgáltatásunk működik.

Ha ezt a munkát okosan és folyamatosan végzik, hamarosan beérik a link építés, és a Google találati listákon jobb helyezést ér el a webhely. A minőségi linképítés főleg abban tér el a spamtől, hogy erősebb oldalakra kerülnek ki a hivatkozások.

link építés

Egy-egy oldal erősségét bárki leellenőrizheti. Mióta a Google kivezette a PR (PageRank) értékét, azóta főleg a Domain Authority (DA) értékeket használja a legtöbb SEO szakértő és ügyfél is. Ez is egy logaritmikus skála, ahogy egyre feljebb mennek a 100-as skálán az értékek, egyre nehezebb nagyot ugrani. A DA 20 feletti érték már elfogadható, DA 30 felett már nagyon jó, DA 40 felett pedig a webhelyek már nagyon erősek. A legjobb helyen a legnagyobb magyar hírportálok vannak, ahol a DA érték 50 és 80 között változhat, igaz ezeken a helyeken már 1 millió forint is lehet egy-egy link.

Sokkal barátságosabbak az alacsonyabb DA értékkel rendelkező oldalak, melyekre egy-egy link szövegírással 5000-15000 Ft között változik, és már elegendő erejük van a SEO pozíciók megváltoztatására. Ezért használja a legtöbb keresőoptimalizálási szakértő ezeket a helyeket a linképítés során. A Google linképítés persze csak akkor lehet sikeres, ha a linképítés szövegírás is megfelelő minőségű. Ehhez tapasztalt szövegíróra van szükség, aki érti is a témát, így gyakorlatilag a tartalomkészítő szakember és a SEO szakértő együttműködése garantálja a sikert, és az ő díjazásuk határozza meg a keresőoptimalizálás árak alakulását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük