Miért Mexikó a legjobb hely a spirituális utazáshoz?

Miért Mexikó a legjobb hely a spirituális utazáshoz?

Bár a legtöbbünknek, amikor Mexikóra gondol a tequila, a szép tengerpartok és a nagy bulik ugranak be, de ennek az országnak van egy teljesen más arca is. A spirituális utazás Mexikóba egyre népszerűbb a turisták körében, mivel az országban az ősi civilizációk idejére visszanyúló hagyománya van a szellemiségnek.

A mexikóiak nagyon büszkék a rituáléikra, sőt ezek még a mai modern időkben is léteznek. Az egyik leggyakoribb közülük a limpia, egy hagyományos tisztító szertartás, amely során nyers tojás, gyógynövények és kopál égetésével kiűzik a testből a negatív energiákat, és helyreállítják az érzelmi jólétet. De a kopált emellett még a tisztánlátás erősítésére, a fájdalomcsillapító hatása miatt a fogfájás megszüntetésére is használják, és a fekete mágia illetve a boszorkányság ellen is füstölik.

Aztán ott vannak még a curanderók, vagy más néven gyógyítók, akik már évszázadok óta a mexikói társadalom jellegzetes figurái, és akik az ősi civilizációk hagyományaiból és a tapasztalataiból nyerik a tudásukat. Az aztékok szerint ők voltak az istenek kiválasztottai, akiken keresztül megvalósulhatott az akaratuk. Manapság ugyan már megfogyatkozott a számuk, de azért találni még belőlük néhányat az országban.

Szebbnél szebb spirituális helyek

Mexikóban számtalan olyan spirituális hely van, amelynek látogatása lehetővé teszi, hogy érezzük az ősi idők szent energiáját. Ilyen például a híres Chichen Itza, maja-tolték romváros, amelyet Kukulkán, a tollas kígyóisten tiszteletére emeltek, a Palenque vagy a Tepozteco piramis, amelynek ma is élő hagyománya van. Szeptember 7-én emberek tömege keresi fel fáklyákkal és likőrös hordókkal felszerelkezve, hogy Tepoztecatl istent megünnepeljék. 

Nem feledkezhetünk meg azonban a sivatagban megtalálható szellemfalvakról, amelyek a misztikus légkörükkel ragadják meg a látogatókat, és a temazcalról, a mezoamerikai őslakosok izzasztókunyhójáról sem, amelyben végzett szertartás során megtisztul a test, a lélek és az elme egyaránt. A gőz belélegzésének köszönhetően ugyanis eltávoznak belőlünk a méreganyagok, míg az imák, a fohászok és az énekek a lelket tisztítják meg, az örömök és a gondok megfogalmazása pedig az elmét erősítik.

Ha részt veszünk egy spirituális utazáson Mexikóban, akkor ezeket az élményeket első kézből tapasztalhatjuk meg, ami akár sorsfordító hatással lehet a későbbi életünkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük