Dekorációs tányérok és tárolók

Dekorációs tányérok és tárolók

A dísztányérok, kínálók és díszes tárolók nem csupán hasznos elemei a háztartásnak, hanem dekorációs elemként is megállják a helyüket. A lakberendezésben és a vendégvárásban is egyaránt jól használhatók, hiszen önálló díszként és más dekorációs tárgyakkal együtt is látványos elemei lehetnek az asztalnak vagy a lakás bármelyik helyiségének. Egy-egy mutatós, különleges megjelenésű tál vagy kínáló elegáns megjelenést kölcsönöz az étkezőasztalnak, egy gyönyörűen kivitelezett, egyedi tároló pedig a berendezés ékes darabja lehet.

A dísztálak nem csak az egyes fogások felszolgálására, hanem tányéralátétként is funkcionálhatnak. Egy-egy díszesebb darabnak köszönhetően még a régi, jól megszokott étkészlet is új fényben tündökölhet.

A különböző tárolók nem csak ékszerek és kisebb tárgyak rendezett tárolására alkalmasak, hanem bonbonok, aprósütemények, kisebb harapnivalók szervírozásához is tökéletesek. Egy gondosan megmunkált kínálóban a kis harapnivalók is különleges esztétikai élményt nyújtanak.

Mire érdemes azonban figyelni, a dekorációs tányérok és tárolók kiválasztásánál:

  • Stílus: Mindenekelőtt érdemes figyelembe venni, hogy a kiszemelt tálak és tárolók stílusukban, formavilágukban összhangban legyen az enteriőrrel, amiben el szeretnéd helyezni. Gondold át, milyen színek dominálnak az adott térben, modernebb vagy inkább klasszikusabb hangulatú tartó illene bele jobban, valamint hogy a helyiségben lévő többi dekorációval, kiegészítővel mennyire harmonizálnának a választott darabok.
  • Alkalom: Vedd fontolóra, hogy ünnepi vagy hétköznapi dekorációt keresel, esetleg olyan kiegészítőket szeretnél, amik mindkét esetben megállják a helyüket.
  • Összhang: Talán a legmeghatározóbb kritérium, hogy a tányérok és kínálók összhangban legyenek egymással és a helyiség többi dekorációjával egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük