Női cipő választási útmutató

Női cipő választási útmutató

Bár igazán örömteli program válogatni az ezernyi női cipő között a webáruházak és a cipőboltok kínálatában, de megtalálni közöttük a számunkra legtökéletesebb lábbelit már cseppet egyszerű feladat. Több dolgot is végig kell gondolni, amelyeket a mai cikkünkben részletesen is átbeszélünk.

Megfelelő méret

Mivel minden egyes gyártó máshogy méretezi a termékeit, így nem vehetjük készpénznek azt a cipőméretet, amit általában hordani szoktunk. Meg kell mérnünk a lábfejünk hosszát és szélességét, hogy jó döntést hozhassunk, és ne kelljen a rendelés után több csomag sebtapaszt is vásárolnunk.

Hogy hogyan tudjuk ezt megtenni? Tegyük az egyik lábunkat egy A4-es papírdarabra, és függőleges tolltartással rajzoljunk el egy-egy pontot a nagylábujjunk hegyénél és a sarkunk végénél. Ha igazán profin akarjuk ezt végezni, akkor körbe is rajzolhatjuk az egész lábunkat.

Majd mérjük meg vonalzóval a két pont közötti távolságot, és a kapott értéket olvassuk le centiméterben! Ezt követően pedig ismételjük meg a fenti három lépést a másik lábunkkal is.

Ezeknek az értékeknek az ismeretében már megnézhetjük a kiválasztott márka méret táblázatát, és leolvashatjuk a számunkra megfelelő méretet. Abban az esetben, ha az egyik lábunk mérete nagyobb, úgy célszerű mindig a nagyobb méretet alapul venni. Vagyis, ha az egyik 37,5-es, a másik pedig 38-as, akkor az utóbbi alapján érdemes elkezdeni keresgélni.

Alkalom és kényelem

A lábméretünk meghatározása mellett azt is érdemes minél alaposabban átgondolnunk, hogy pontosan milyen alkalomra is keressük a cipőt. Ha a munkahelyünkön fogjuk főleg hordani, ahol dresszkódot írnak elő, akkor mindenképpen egy elegánsabb darabra lesz szükség. Mindennapi használatra viszont olyan könnyű, tartós és kényelmes lábbelik illenek, mint a Chix.hu Tamaris cipő kínálatában kapható fehér lapostalpú vagy a fűzős női sportcipő.

Szín- és anyagválasztás

A fentebb említett dolgokon túl az anyag és az árnyalat is egy fontos tényező a döntésünk meghozatalában. A bőr lábbeliknek többnyire hosszabb ideig tartanak, és jobban szellőznek.

Az áruk viszont jóval magasabb a műbőr vagy a textil cipőkénél, amelyek a szivárvány szinte minden színében és a legkülönfélébb mintákkal díszítve érhetők el a webshopok és a cipőboltok kínálatában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük