Mit nyújt a csőtörés gyorsszolgálat?

Mit nyújt a csőtörés gyorsszolgálat?

A csőtörés pillanatok alatt bekövetkezhet, és soha nem lehet rá kellően felkészülni. Lehet, hogy szemmel látható jele van, de az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem vesszük észre. Csak értetlenül állunk a magas vízdíj mellett. Egyértelmű, hogy ha látjuk a problémát, akkor azonnali segítségre van szükségünk. Ha pedig csak sejtésünk van, akkor is minél előbb ki kell vizsgálni az esetet. Ezekre problémákra nyújt tökéletes megoldást a csőtörés gyorsszolgálat.

Talán nincs is annál rémisztőbb, mikor azzal kell szembesülnünk, hogy bizonyára csőtörésünk van. Elképzelhető, hogy mi vettük észre, de az is, hogy a szomszéd értesít a lakásunkban áll a víz. Csőtörés esetén, talán akkor mondhatjuk magunknak szerencsésebbnek, ha kültéri csőtörésünk van. Tehát nem az ingatlanban van a konkrét hiba, ha nem azon kívül. Ilyenkor remélhetőleg nem ázik el mindenünk. Azonban mint ahogy fentebb is már megemlítettük, az is megtörténhet, hogy nem is tudunk a csőtörésről. Csak annyit tapasztalunk, hogy egyre magasabb vízdíjunk. Mindkét esetben a lehető leggyorsabban ki kell vizsgálni az ügyet a csőtörés gyorsszolgálat igénybevételével.

Tegyük tisztába, hogy mi okozhatja a csőtörést?

A csőtörést számos tényező okozhatja. Egy rossz helyre bevert szög, az elöregedett csővezetékek, a korrózió és még a hideg időjárás is. Éppen ezért a probléma megelőzése érdekében, időnként javasolt a csővezetékek átvizsgálása. Azonban, ha már most úgy érezzük, hogy megnövekedett a vízdíjunk, akkor feltétlenül végezzük el egy egyszerű tesztet. Zárjuk el a fővezetéket és vizsgáljuk meg, hogy ezek után is mutat-e fogyasztást a vízóra? Ha igen, akkor sajnálatos módon valahol elfolyik a víz, tehát csőtörésünk van. Aminek a helyét minél előbb fel kell kutatni. Elképzelhető ugyanis, hogy jelenleg csak kis helyen van a probléma, ami a későbbiekben nagyobb fejfájást okozhat.

Mit tegyünk, amíg a helyszínre érkezik a csőtörés gyorsszolgálat?

Kül vagy beltéri csőtörés esetén is a legfontosabb lépés a fővezeték elzárása. Ezzel megakadályozzuk a további anyagi károk keletkezését. Bár jellemzően a csőtörés gyorsszolgálat pillanatok alatt a helyszínre érkezik, azzal csak magunknak segítünk, ha elzárjuk a fővezetéket. Ráadásul az is elképzelhető, hogy bár nem tudunk róla, de amíg a fővezeték nyitva van, addig a szomszédot is eláztatjuk. Éppen ezért ez az első és a legfontosabb lépés. A második, hogy ha látható jele van a csőtörésnek, akkor áramtalanítsuk az ingatlant. Fontos, hogy kizárólag ezek után próbáljuk meg az ingóságainkat is eltávolítani az ingatlanból. Értelemszerűen, először a műszaki cikkeket, majd jöhetnek a bútorok is. Miután megérkeznek a csőtörés gyorsszolgálat munkatársai átveszik a hibaelhárítást és segítenek a helyreállításban is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük