Nagyon fontos a megfelelő SEO szakember kiválasztása

Nagyon fontos a megfelelő SEO szakember kiválasztása

Sokszor hallani, hogy a keresőoptimalizálás milyen fontos a siker érdekében. Sokan azonban elkövetik azt a hibát, hogy nem figyelnek erre, vagy esetleg nem megfelelő szakembert bíznak meg a SEO feladatokkal. Ezt elkerülendő összegyűjtöttünk néhány szempontot, SEO szakember kiválasztásához.

Milyen eredményeket tud felmutatni?

A keresőoptimalizálás esetében a leglényegesebb, hogy az adott szakember folyamatosan képezze magát és módszereit és ne dőljön hátra magabiztosan. Ennek oka, hogy a keresőmotorok és az azokat működtető algoritmusok is folyamatosan változhatnak és változnak is.

Emiatt ami 2-3 éve még bevált módszer volt, ma már szinte biztosan kevésbé hatékony. Emiatt nem érdemes bedőlni a több éves siker sztoriknak, inkább mindig az aktuális eredményességre fókuszáljunk a SEO szakemberek esetében is.

Naprakész tudással rendelkezik?

Egy esetleges SEO tanácsadás alkalmával, mint ügyfél is felmérhetjük, hogy a kiválasztott szakember mennyire naprakész tudással rendelkezik. Erre, ahogy már említettük fentebb a gyors algoritmus frissítések miatt lehet szükség. Ehhez mindössze egy-két keresztkérdés feltevése is elég lehet, ara vonatkozóan, hogy mikor volt utoljára algoritmus frissítés, vagy hogy ő maga milyen szakmai blogokról, portálokról értesül ezek hatásáról.

SEO referenciák

Természetesen, ahogy sok más munka esetében, úgy itt is a meglévő referenciák lehetnek igazi fokmérők a tapasztaltság és hatékonyság terén. A legjobb ha már a miénkhez hasonló oldal felfuttatására is tud ékes példát mutatni, de emellett a legfrissebb eredményei felől is érdemes érdeklődnünk.

Keresőoptimalizálás ára

A legnagyobb hiba, amit elkövethet valaki SEO szakember választása során, hogy az árat helyezi előtérbe a döntés meghozatala során. Természetesen ezen a téren érdemes olyan szakértőt keresnünk, aki se nem túl alacsony, se nem túl magas árakon dolgozik. Előbbi ugyanis nagyobb eséllyel jelenthet gyenge minőségű munkát, míg az utóbbi feleslegesen nagy költségeket generálhat számunkra.

Egy jó szakértő tehát aranyat érhet, éppen ezért ezen a téren érdemes megfontolt döntést hozni, hogy adott esetben akár hosszútávú megoldást is találhassunk egy tapasztalt SEO szakember személyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük