Miért éri meg a vállalkozásoknak inkább kibérelni a gépeket?

Miért éri meg a vállalkozásoknak inkább kibérelni a gépeket?

Attól függetlenül, hogy egy vállalkozás rendelkezik egy bizonyos gépparkkal, előfordulhatnak olyan esetek, amikor kifejezetten speciális gépekre van szükség. Ezek viszont sokszor olyannyira drágák, hogy valószínűleg soha nem termelnék vissza az árát, annyira ritkán lenne rá szükség.

Csak, hogy egy példát említsünk: a vizes lapvibrátor ára, amely az építkezéseknél vagy az útburkolatok, vízelvezető árkok készítésénél, a földmunkák előkészítésénél, a terep elegyengetésénél és a talajtömörítésnél egy elengedhetetlen berendezés, 320 ezer forint körül mozog.

Sokkal jobban járnak a kikölcsönzéssel, amely során az adott gép csak annyi időre kerül hozzájuk, amíg szükség van rá. Nem kell egy összegben kifizetniük a teljes árát, hanem a sokkal kedvezőbb bérleti díj összegével havonta tudnak fixen számolni, amit akár költségként el is tudnak számolni.

De az sem utolsó szempont, hogy nem nekik kell a tárolással illetve a karbantartással foglalkozni, és meghibásodás esetén a javítás költsége és a feladata sem őket terheli. Persze, ha a hiba amiatt lépett fel, mert ők nem rendeltetésszerűen használták a gépet, akkor természetesen az okozott kárt nekik kell majd megtéríteni.

Hogyan érhetők el ez a szolgáltatás?

Mivel a gépkölcsönzés az egész országban, különösen a főváros területén, egyre népszerűbb alternatíva, így nagyon sok olyan vállalkozást találhatunk, amely ezzel foglalkozik.

A többségük pedig szerencsére weboldallal is rendelkezik, így elég csak beírni a Google keresőjébe például a gépkölcsönző Zugló és környéke kifejezést, és máris számos olyan vállalkozás kerül a látószögünkbe, amely Zuglón és a környező kerületek területén tevékenykedik.

Amennyiben pedig nincsen lehetőség elkülöníteni egy autót a kibérelt gép elhozatalára, akkor sem dől össze a világ, hiszen manapság már nincsenek távolságok, a kisvállalkozóknak akár a főváros másik részéről is érdemes lehet a gépkölcsönzés lehetősége mellett dönteni. Tehát például a gépkölcsönző Csepel olyan cégeket mutat kifejezés használatával szintén eredményes lehet a keresésük.

Érdemes olyan vállalkozás mellett dönteni, amely egyedülállóan széleskörű gépparkkal rendelkezik, és nagy hangsúlyt fektet a gépeik karbantartására, az állapotuk minőségének megőrzésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük