Mi az az aszcendens horoszkóp?

Mi az az aszcendens horoszkóp?

Ha érdekel, hogy mit tartogat számodra a 2022-es év, nem elég elolvasni a horoszkópod.

A szokásos csillagjegy-ellenőrzés mellett ne felejtsd el az aszcendensedet sem, ami ugyanúgy hatással van az eseményekre. Az asztrológiában ezt a kifejezést arra a jegynek használják, amely a keleti horizonton emelkedett pontosan azon a helyen, ahol születettél, és pontosan abban az időben. Ez egy kulcsfontosságú információ, amelyre szükséged van a horoszkóp elkészítéséhez is.

A történelmi szövegekben az aszcendenst nem említik olyan gyakran, de a Kr. e. 3. századi leletekben megtalálható, amikor az egyiptomiak elkezdték kiszámítani a csillagképeket a napszaktól függően. Később Claudius Ptolemaiosz matematikus (i.sz. II. század) Tetrabiblos című híres asztrológiai könyvében továbbfejlesztette ezt a módszert, amiben elismerte fontosságát.

Miért fontos ismerni az aszcendens horoszkópot?

Az Ascendens (Asc, Ascending Sign) a horoszkóp keleti pontja, az a csillagjegy, amely születésed pontos pillanatában uralkodott. És ez nagyon fontos eleme a személyes horoszkópodnak. 

Sok asztrológus az aszcendenst tartja a születési táblázat legfontosabb részének, ezért számukra ez kerül az első helyre.

A csillagjegy a személyiség belső magját képviseli, az aszcendens jegy pedig meghatározza, hogyan látnak téged mások, mielőtt jobban megismernének – hasonlóan ahhoz a maszkhoz, amelyet a külvilág előtt viselsz. Az aszcendens megnyilvánulhat abban, ahogyan öltözködsz, a tartásodban, a hajformázási szokásaidban. Az aszcendens jegy segít a személyiséged részletesebb értelmezésében, a világban elfoglalt helyed és az életcélod meghatározásában. 

Ezért fontos, hogy a napi horoszkóp elkészítésekor a szakember figyelembe vegye a fenti információkat is.

Hogyan kell kiszámítani az aszcendenst?

Az aszcendensed jegyének kiszámításához ismerned kell a pontos születési helyet és a születési időt (órákban és percekben). Az interneten számos program található a születési táblázat kiszámításához, használd valamelyiket, és találd meg, melyik csillagjegy van még hatással rád – talán meg fogsz lepődni!

Ha ez nehezen megy egyedül, akkor felkérhetsz egy ezzel foglalkozó szakembert, aki szívesen segít az első lépésekben. A napi horoszkópot közlő oldalakon is rendszerint találhatsz extra infót, érdemes tehát alaposabban is körbe nézned a kedvenc helyeden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük